viernes, 30 de marzo de 2012

HISTÒRIA DE L'ESCOLA

En aquesta pàgina posarem  tot el que fa referència a la nostra història.
  • Equipo de Coordinación 1979.



Josep Miquel Lacasta

Mestre al Lluís Millet (76-83) i (88-90)
El català, cosa del Millet 1982

Al curs 82-83 a l’escola Lluis Millet ja s’havia constituït el Consell d’Escola. Encara  no s’havia legislat,  però els mestres impulsaven la construcció democràtica de l’escola pública més enllà de lleis i normatives. Al Consell participaven el claustre de professors i un nombre equivalent de representants de les famílies i de l’alumnat.
Així aquell curs es va presentar al consell un important document pel debat:
Cap a una catalanització efectiva de la nostra escola.
El document* serà de gran transcendència per l’escola, les famílies i mestres i essencialment per l’alumnat de Les Oliveres.
Aquest document ratificava aspectes de l’ ideari d’escola construït durant els primers anys.
“ L’escola garantirà un ensenyament científic, crític i actiu que tingui en compte l’entorn social i en connexió amb la realitat nacional de Catalunya”
La reflexió educativa era propugnada pels mestres i assumida per les famílies .
“L’experiència ens ha demostrat que amb les tres o quatre hores setmanals els alumnes no acaben dominant aquesta llengua ni a nivell oral ni escrit”
Per això es va proposar un nou pas qualitatiu cap a l’escola en català; que l'alumnat de 4 anys iniciarien tot els seu aprenentatge en català i s’intensificaria l’ensenyament del català i en català a la resta de nivells de l’escola.
Es deia . “ D’aquí a deu anys sortirà de la nostra escola la primera promoció d’alumnes que haurà fet tot l’ensenyament en català”.
L’equip del professorat del centre va desgranar en aquell document les intencionalitats educatives, i el compromís que adquirien mestres i famílies per superar les dificultat que sens dubte ens trobaríem.
També es reclamaven recursos complementaris, especialment la formació i el reciclatge del professorat, limitar el nombre d’alumnes per aula, disposar de material audiovisual, mestres de suport per fer suport al treball oral i intensificar l'atenció a l’educació especial.
Hi havia especial preocupació per com ho faríem amb l’alumnat sord que des de feia uns anys s’escolaritzava al nostre centre.
En definitiva es va optar per iniciar un nou procés, amb visió de futur, que permetés assolir l’objectiu que al barri de les Oliveres, on el castellà és la llengua majoritària, es pogués fer realitat l’escola catalana i l’escola en català.
Ara ja són moltes les promocions que han sortit del centre i convé recordar que malgrat la incertesa del suports que es rebrien, des de l’escola s’apostava per construir el model que democràticament havien elaborat. Es creia en el futur i el futur ens va donar la raó.

 




EL LLIBRE DEL 25 ANIVERSARI

  • Amb motiu del 25è aniversari vam editar un llibre. L'hem escanejat i podeu agafar-lo clicant en els següents apartats. (Tingueu una mica de paciència per a la descàrrega dels documents).


Podeu descarregar tot el llibre  clicant aqui. (Tingueu més paciència).


Ferrán Saro.

POR FIN TENEMOS ESCUELA: EL LLUIS MILLET

Como todas las cosas del barrio de Les Oliveres, el colegio Lluís Millet también fue fruto de la lucha de los vecinos. En 1970 se empiezan a habitar los primeros pisos del barrio, algunos aún sin luz ni agua, en un barrio absolutamente sin nada; sin transporte, sin alumbrado, sin urbanizar, ni cloacas ni aceras existían, y por tanto sin colegio... CONTINUAR

Les Oliveres. Sabor a barri






El nom que encapçala la glossa d’avui és el títol del llibre número 12 que publicarem a Edicions Fòrum-Grama. L’ha escrit Ferran Saro i abraça la història del barri que va de l’any 1970 al 1980: són els anys de la lluita contra la constructora Guitart i de les reivindicacions per la urbanització del lloc, fruit esguerrat d’una fraudulenta operació urbanística. Com succeí en molts altres barris nascuts durant el franquisme, l’especulació va donar lloc a polígons suburbials, afrosos i desangelats.... continuar




Històries d'escola a Santa Coloma de Gramenet  




 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LES OLIVERES SABOR A BARRIO 1970 - 1980











No hay comentarios: